miercuri, 4 mai 2011

Nimicnicii (simbolice?)

   1. Ziarele au vuit, ziarele virtuale s-au supraaglomerat, televiziunile au mediatizat de le-au mers fulgii (în cea mai clară direcţie de rating cu putinţă), internetul ce să mai zic. Toate în numele nunţii regale. Un bărbat (prinţ?) cu meclă de cal excitat şi cu început de chelie, o femeie dintr-o condiţie socială modestă (faţă de a lui) dar străduindu-se... ba nu, nu străduindu-se, o femeie cu lecţia unui anumit tip de comportament public învăţată la perfecţie. Mi-aş da juma' din salar numai să-i văd cum se manifestă unul faţă de celălalt în patul lunii de miere! 
    Mda, ce să mai spun? Nunta lu’ peşte care a spart gura tîrgului şi a refăcut-o din propria cenuşă. O mare balegă duhnitoare nunta asta şi nimic mai mult. Balega ornată cu flori tot rahat se chiamă. Nuntă regală o înţeleg şi o accept; dar nunta secolului e de-a dreptul stupid.
    Adică care-i faza în afară de faptul că s-au căsătorit unii (sexe diferite!) într-o bisericoaie cît un hangar şi în timp ce făceau asta erau priviţi de circa 2 miliarde de perechi de ochi, deci de fapt de 4 miliarde de ochi? Am devenit noi, pămîntenii, mai buni, mai înţelepţi şi mai altruişti datorită chestiei ăsteia de management monarhisto-electoral? Te pomeneşti că nunta asta a întors la dreapta credinţă hoarde de atei, de liber-cugetători, de satanişti sau poponari iar teroriştii lu’ Ben Ladden, emoţionaţi de scena balconului, au depus armele taman la White House în bătătură?
    Nu le-o doresc mirilor (şi chiar dacă le-aş dori-o şi s-ar îndeplini cu ce m-ar încălzi?) dar parcă văd, mîine-poimîne, transformîndu-se totul în divorţul mileniului. 
    2. La ora scrierii acestor cugetări, dovada concretă (sau care se vrea a fi concretă) a morţii celui mai faimos terorist al planetei nu a apărut încă. 
    Şi dacă ar apărea ce s-ar întîmpla în afară de terorismul generaţiei afganistaneze a decedat, trăiască lupta contra terorismului de tip nou
    Nu ştiu ce-a gîndit preşedintele Americii cînd a afirmat, în faimosul său discurs în care anunţa eliminarea lui Ladden, că lumea a devenit a better place, ştiu însă ce-am gîndit eu atunci: hai canci combinat cu sictir nunta regală. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu